Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 17 ianuarie, 2017

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Plenului CSM, în legătură cu legea amnistiei şi a graţierii, că va discuta despre o eventuală legea a graţierii cu premierul după ce se vor încheia discuţiile la CSM.

“Trebuie să luăm o decizie la nivelul Guvernului. La plecarea de la CSM mă voi întâlni cu prim ministrul. (…) Amnistie, din punctul meu de vedere, nu trebuie luată în vedere, dar graţierea este susţinută de asociaţiile profesionale, pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemenţă”, a declarat Florin Iordache.
La discuţiile cu ministrul justiţiei, asociaţiile de magistraţi au subliniat că pentru o eventuală lege a graţierii este necesară o dezbaterea publică.
Şefii marilor parchete, DNA, DIICOT şi Parchetul General, s-au pronunţat împotriva unei astfel de legi.
Ministrul Justiţiei a mai declarat că este necesară “accelerarea” legilor justiţiei care sunt în dezbatere la CSM, printre care şi legea privind răspunderea magistraţilor. (Mediafax)

Un răspuns la “Florin Iordache, ministrul Justiţiei: Graţierea este susţinută de asociaţiile profesionale. Mă voi întâlni cu premierul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.