Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 16 ianuarie, 2017

În urma unei solicitări adresate de Ocolul Silvic Târgu Cărbunești, un echipaj de jandarmi a fost direcționat în zona împădurită situată pe raza localității Pojogeni, unde a depistat două persoane care utilizau un utilaj specializat în lucrări forestiere și sustrăgeau material lemnos fără marcă silvică. Fiind solicitate documentele justificative pentru materialul lemnos tăiat de pe picior, persoanele depistate nu dețineau astfel de documente.

Au fost efectuate verificări cu privire la locul de unde a fost tăiat și sustras materialul lemnos, iar în urma măsurătorilor efectuate de lucrătorul silvic din cadrul Ocolului Silvic Târgu Cărbunești, a rezultat un volum total de 7,441 mc, în valoare de 3035,59 lei.
Au fost întocmite la fața locului actele de constatare sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de ,,tăiere fără drept și sustragere de material lemnos”, conform Legii 46/2008, Codul Silvic.
Persoanele depistate și actele întocmite, au fost predate organelor de urmărire penală din cadrul Poliției Tg-Cărbunești iar materialul lemnos a fost ridicat ulterior de către proprietarul pădurii.
Jandarmii gorjeni vor intensifica și în perioada următoare acțiunile similare în zona de competență care privesc prevenirea și combaterea sustragerilor de material lemnos iar cu această ocazie recomandăm respectarea prevederilor legale în domeniul silvic.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.