Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 28 decembrie, 2016

Ca și în anii anteriori, primărița comunei Melinești Ana Ceană se poate mândri, la sfârșitul anului 2016, cu o mulțime de realizări care îi aduc un plus de imagine și încredere din partea celor care i-au acordat noul mandat de investitură în fruntea celei mai importante comune istorice componentă a Văii Amaradiei. Bilanțul guvernărilor trecute și cele prezente o situează pe primărița Melineștiului, la capitolul realizări, printre cele mai bune primărițe de comune din țară. De la ocuparea acestei funcții administrative, Ana Ceană a adăugat în palmaresul administrativ, la capitolul realizări modernizarea drumurilor comunale și alte investiții de utilitate public, necesare îmbunătățirii condițiilor de trai ale cetățenilor ce conviețuiesc în localitatea Melinești. „Am avut o modernizare în satul Negoiești, pe o lungime de 3 km, care a presupus asfaltarea acestor străzi, realizarea a fost făcută cu fondurile proprii, la care am făcut recepția și urmează să virăm constructorului ultima parte a banilor. Lucrarea este foarte bună și cuprinde toată partea dreaptă a satului Negoiești care se învecinează – și face legătura – cu drumul național ce trece, la sud spre Craiova și la nord spre Târgu-Jiu. Lucrarea a costat 19 miliarde de lei vechi.
De asemenea, am făcut recepția la introducerea centralelor termice la Liceul „Alexandru Macedonski” din comuna Melinești, unde aveam încălzirea pe bază de gaze naturale la sobe, și am introdus încălzire centrală în trei corpuri ale liceului, lucrare care a costat în jur de 2 miliarde cu TVA inclus. Elevii și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în acest liceu sunt foarte mulțumiți de condițiile create.
Pentru a veni în sprijinul elevilor, școlarilor și preșcolarilor din satele comunei Melinești care se deplasează cu microbuzele școlare, am amplasat niște stații de transport în locurile unde se strâng elevii. Am făcut această lucrare de amplasare a 12 stații, la insistențele părinților elevilor, deoarece stăteau în ploaie zăpadă, vânt și viscol în perioadele de vreme rea.
De asemenea, suntem în curs de execuție a modernizării drumului comunal DC 155, pe o lungime de 800 de metri, tot din fonduri propriii, în perioada următoare urmează să facem recepția și apoi plata sumei de 5 miliarde lei vechi de la bugetul local. Suntem în curs de execuție a unui drum comunal, DC 114, pe o lungime de 6 km. care se realizează pe OG 28 – fonduri guvernamentale, drum pe care l-am început în luna noiembrie de la sfârșitul anului trecut și are lucrările executate până în momentul de față în procent de 65-70%. Urmează să primim suma pentru lucrările executate în ultima parte a anului și să facem plata la cea ce s-a realizat. Suntem în curs de executare a planului urbanistic general, pe care l-am primit și urmează să facem plata, dar așteptăm banii de la minister, bani care vor fi virați prin Consiliul Județean Dolj; am primit 330 de milioane și urmează să primim și restul, până la 900 de milioane, suma totală prevăzută pentru realizarea acestei lucrări. Suntem în faza de licitație publică a proiectului pe fonduri europene (Măsura 7-2) „Modernizare drumuri comunale și sătești în comuna Melinești”, pe o lungime de 6 km., cu o valoare de 1 milion de euro fără TVA. Până în primăvară, finalizăm licitația și ne apucăm de execuția acestui proiect. Ne aflăm în faza – și urmează să – semnăm contractul de finanțare pentru lucrarea de introducere a apei potabile și rețeaua de canalizare în satele Melinești și Bodăești, în valoare de 2,5 milioane de euro. Încercăm , pe parcursul anului viitor, să ne apucăm de execuția acestor lucrări.
La nivelul comunei Melinești trebuie multe de făcut, Melineștiul este o comună cu o întindere destul de mare, de 8942 de ha, cu 90 de km de drum comunal și sătesc, cu spital medico-social și secție de neuropsihatrie, cu centru APIA, cu Ocol Silvic, cu Liceu și multe alte obiective de interes public. Dar așteptăm și noi să vedem ce putem face cu fondurile proprii și cu banii care ni se vor aloca din fonduri guvernamentale și AFIR.
O prioritate de gradul zero pe care o avem la nivelul comunei, și urmează să ne ocupăm în mod special
– și am primit garanția verbală a reprezentanților PSD, a viitorilor parlamentari de Dolj și a președintelui Consiliului Județean, Ion Prioteasa
– că ne vor ajuta la modernizarea târgului săptămânal, care are o întindere mare, 1 ha și 4000 de m pătrați, care necesită o amenajare specială, pentru că aici vin oameni din toate zonele Olteniei, și din țară în târgul săptămânal, unde se vând de la ouă, chibrituri, pătrunjel și mărunțișuri, până la cherestea și tot ce îi trebuie cetățeanului, nu numai de la Melinești, aici vin cetățeni de la Târgu Cărbunești și până în sudul județului Dolj.
Altă prioritate care este pe ordinea de zi a mea, a viceprimarului și a Consiliului Local, este modernizarea drumului Melinești – Valea
Muierii de Jos – Valea Muierii de Sus, drum care să lege Bodăieștiul de Sus, șoseaua județeană de șoseaua națională, care este pe o întindere de 6 km.
De asemenea, vom încerca anul viitor să facem proiecte pentru ca să ne apucăm să lucrăm și apoi, cu ajutorul parlamentarilor și guvernului PSD-ist, să îl trecem pe fonduri guvernamentale”, a declarat – pentru Universul Olteniei – primărița comunei Melinești, cu ocazia bilanțului a trei ani de mandat.
Ionel Cilica-DEACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.